Het ontgiften van je lichaam

Ons lichaam wordt elke dag blootgesteld aan giftige stoffen. Ze komen binnen via de lucht, ons voedsel en andere omgevingsfactoren. Het aantal toxische/giftige stoffen neemt steeds toe. Ons lichaam kan deze afvalstoffen zelf afvoeren. Maar de afvalstoffen kunnen zich ook ophopen.

Met name na bepaalde periodes zoals vakanties, de feestdagen, carnaval, plaatselijke meerdaagse dorpsfeesten of andere ongezonde periodes heeft je lichaam veel extra afvalstoffen te verwerken. We nuttigen dan vaak meer alcohol en eten ongezonder. Ook kunnen afvalstoffen zich door de jaren heen ophopen. Een detox kan dan ondersteuning bieden. Er zijn verschillende detox-manieren.

Lymfedrainage

Lymfedrainage

Je lymfestelsel speelt een belangrijke rol bij de afvoer van de afvalstoffen. Wanneer afvalstoffen en vocht zich ophopen, kan het lymfestelsel middels een lymfedrainage gestimuleerd worden. Hiermee wordt het (te veel aan) lymfevocht en afvalstoffen beter afgevoerd.

In onze kliniek in Ootmarsum bieden we lymfedrainages aan middels onze LymphoMed. Dit is een speciaal apparaat dat blokkades in je lymfestelsel kan opsporen. De behandelend therapeut kan zien waar de blokkades zich bevinden en kan zo gericht met je aan het werk. Wil je meer informatie over een lymfedrainage dan verwijzen we je graag de lymfedrainage pagina.

5 daagse detox

Een lymfedrainage behandeling speelt dan ook een belangrijke rol in onze 5 daagse detox kuur. We bieden de detox op twee verschillende manieren aan: Detox intensief en detox mild.

De intensieve 5 daagse detox bestaat uit 2 lymfedrainages, 2 darmspoelingen en een bijpassend dieet. Bij de milde variant vervangen we de darmspoelingen door een Resium kuur. Met een darmspoeling worden darmen schoongemaakt en aangekoekte afvalstoffen worden losgeweekt. Resium stimuleert het zelfreinigende vermogen van het lichaam. Kijk voor meer informatie over beide varianten op de 5-daagse detox pagina.

Cupping

Een cupping massage kan ook als ontgiftingsmethode worden ingezet. Er worden cups onder lichte vacuüm op de huid geplaatst. Een cupping massage kun je vergelijken met een bindweefselmassage. Het gevolg hiervan is dat verklevingen worden losgemaakt en afvalstoffen worden omhoog gezogen. Deze afvalstoffen worden vervolgens afgebroken en afgevoerd.

Supplementen ter ondersteuning

Ook supplementen kunnen je ondersteunen in het detox proces. 

Resium kuur

Ben je op zoek naar een ondersteunend supplement dan is Resium zeker aan te bevelen. Resium is een krachtige  kruidendrank die het zelfreinigende vermogen van het lichaam stimuleert.  In Resium zitten in totaal 10 gestandaardiseerde kruiden die zorgvuldig  geselecteerd zijn vanwege de ontgiftende werking.

Resium kun je vermengen met water of onverdund innemen. Het bevat een handige maatbeker zodat je dagelijkse de juiste hoeveelheid kunt innemen.

Lever supplementen

Een belangrijk orgaan voor het ontgiften van je lichaam is je lever. Je lever is, op de huid na, het grootste orgaan in ons lichaam. Je lever weegt ongeveer anderhalve kilo en is de hele dag bezig om je lichaam te reinigen van alle afvalstoffen.

Naast het ontgiften doet de lever nog meer. Het zet vetten en suikers om in brandstof en speelt een rol in de bloedstolling en aanmaak van rode bloedcellen.

Om je lever te ondersteunen zijn er lever supplementen. Deze supplementen ondersteunen de gezondheid van je lever en zijn goed voor de leverfunctie.

5 tips om de gifstoffen te beperken

Ons gedrag heeft invloed op de hoeveelheid gifstoffen die we binnen krijgen. We geven je 5 simpele tips om de gifstoffen te beperken en om je lichaam te helpen:

1: Drink voldoende water

Water is gezond. Het drinken van water heeft veel voordelen. Het beter afvoeren van de afvalstoffen is er daar één van. Het advies voor volwassen is dagelijks 1,5 tot 2 liter water. Dit zijn zo’n 6 tot 8 glazen per dag.

2: Beperk ongezonde voeding

Geraffineerde suikers ,kant-en-klaar maaltijden en bepaalde vetten zijn rijk aan toxines. Kies eerder voor verse groente en fruit en maak het zelf klaar. Zo consumeer je minder afvalstoffen en heeft je lichaam minder werk met het verwerken ervan.

3: Beweging

Bewegen is niet alleen goed als je wil afvallen. Het boost ook de afvoer van giftstoffen. Ga een stuk wandelen, fietsen of ga voor een intensievere sport. Of pak wat vaker de trap in plaats van de lift. Het lymfesysteem werkt beter bij voldoende beweging.

4: Vermijd stress

Ervaar je stress, dan worden de hormonen adrenaline en cortisol aangemaakt. Dit veroorzaakt extra toxines die ervoor zorgen dat het ontgiften minder goed verloopt.

5: Voldoende nachtrust

In je slaap ondergaat je brein een schoonmaakbeurt. Door al je hersenactiviteiten worden er afvalstoffen aangemaakt en deze worden via het hersenvocht afgevoerd. In je slaap krimpen de hersencellen waardoor er meer ruimte is voor het hersenvocht. Hierdoor worden de afvalstoffen beter afgevoerd.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Iem Plum uit Stein

Goede info en snelle levering.


Kaat Schreuders uit Zeist

Duidelijke website, eenvoudig te bestellen, snel geleverd, prima product (doet wat er beweerd wordt).


Maud uit Enter

Moeilijke vind ik dat de bezorging aan ons adres op zich heeft laten wachten. Ik heb er meerdere keren over gebeld en werd vriendelijk te woord gestaan. Uiteindelijk kwam het pakket wel hier aan. Wel was de verpakking beschadigt, maar dat zal aan de vervoerder liggen, dat het beschadigd was. Verder zijn we wel heel tevreden over het product dat we besteld hebben.


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten