Welke supplementen zijn nuttig tijdens je vakantie?

Het is bijna weer zo ver. We gaan weer op vakantie! Ieder jaar trekken miljoenen Nederlanders er op uit. Op zoek naar rust, gezelligheid, mooie plekken en de zon.

Met name in het buitenland eten en leven we toch net even iets anders dan thuis. We krijgen te maken met ander eten, krijgen meer zonnestralen op onze huid en maken misschien wel lange wandelingen of fietstochten. Welk supplementen kunnen je ondersteunen tijdens je vakantie?

Vezelsupplementen

Normaal gesproken is het al een hele uitdaging om aan voldoende vezels te komen. Het advies vanuit de Gezondheidsraad is om dagelijks zo’n 30 tot 40 gram vezels te eten. Echter eten we maar 15 tot 23 gram vezels per dag.

Tijdens de vakantie eten we vaak nog minder groente of fruit. Het stuk fruit op normale (werk) dagen vervalt en als je uit eten gaat krijg je er maar weinig extra groente bij. Ook eten we tijdens de vakantie vaker bewerkt voedsel. Kortom, we kunnen best wat extra vezels gebruiken.

Een mooie aanvulling zijn dan vezel supplementen. Vezels zijn koolhydraten die onverteerd in de dikke darm terecht komen. Onze darmen zijn hier erg blij mee en dienen als voedingsbron voor darmbacteriën. De vezels houden de darmen soepel en vergroten de darminhoud. Zo zorgen ze voor een goede stoelgang.

Magnesium

Ben jij een actieve vakantievierder? Dan maak je vast lange wandeltochten of fiets je routes in de mooiste gebieden. Extra magnesium kan dan een mooie aanvulling zijn op je dagelijkse voeding. Magnesium is een veelzijdig mineraal dat betrokken is bij enorm veel enzymatische processen. Zo is magnesium goed voor de spieren en helpt het energie vrij te maken uit voeding.

Een magnesiumpoeder is gemakkelijk mee te nemen in je bidon. Je voegt het poeder toe aan water en zo kun je tijdens je wandel- of fietstocht gemakkelijk je magnesiumniveau aanvullen.

Actieve vakantie

Elektrolyten

Ga je naar een warm land of ben je, zoals hierboven al genoemd, een actieve vakantievierder? Dan zijn extra elektrolyten wellicht aan te bevelen. Elektrolyten zijn mineralen in ionische vorm. De bekendste zijn natrium, kalium, magnesium en calcium.

Als we zweten verliezen we veel elektrolyten. Het is dan waardevol om deze aan te vullen met een supplement. Je hebt niet zomaar extra elektrolyten nodig als je een beetje zweet of bij een minimale inspanning. Elektrolyten zitten namelijk ook gewoon in onze voeding.

Maar ben je een duursporters of ga je sporten bij warm weer dan kunnen extra elektrolyten je ondersteunen. Ook bij langdurig zweten door hitte kan het mooie aanvulling zijn op je dagelijkse voeding.

Antioxidanten

Op vakantie genieten we natuurlijk ook van de zon. Heerlijk relaxen op het strand en we komen goed tot rust. Zoals we allemaal weten is te veel zon niet goed voor ons. Het is verstandig om geen hele dagen in de zon te liggen. Zoek zeker af en toe de schaduw op. Op zonnige dagen is het ook belangrijk om je goed in te smeren.

UV straling zorgt ook voor oxidatieve stress. Deze vrije radicalen komen vrij door de UV-straling. Ook milieu- en luchtvervuiling zorgen voor vrije radicalen. Antioxidanten vangen deze vrije radicalen weg. Ze helpen je cellen en weefsel te beschermen. Bekende antioxidanten zijn Vitamine C en Vitamine E.

Lipidplex Vetblokker

De vakantie staat natuurlijk ook in het teken van genieten. En dat moet ook! We gaan vaker uit eten of steken de BBQ aan. Over het algemeen krijgen we meer vetten binnen tijdens de vakantie. Wil je niet te veel aankomen of letten op je vetinname? Dan kan de Lipidplex Vetblokker een goed hulpmiddel zijn.

De Lipidplex Vetblokker beperkt de opname van vetten uit voeding. Eén tablet belemmert de opname van zo’n 20 tot 26 gram vet. Dit zijn ongeveer 230 calorieën. Je kunt voor of na een  (vette) maaltijd 1 of 2 tabletten innemen. Ze vormen vervolgens een laagje om de vetten waardoor ze niet worden opgenomen door je lichaam. Bij erg vette maaltijden mag je 3 tabletten per dag.

De Lipidplex Vetblokker heeft geen invloed op andere nutriënten zoals vitamines en mineralen.

Mag je voedingssupplementen mee nemen op vakantie?

Ga je op vakantie in de Europese unie dan mag je in de meeste gevallen je supplementen gewoon mee nemen. Ga je naar een land buiten de EU dan is het verstandig om van te voren even te checken of het in je vakantieland is toegestaan.

We wensen je een fijne vakantie toe!

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Iem Plum uit Stein

Goede info en snelle levering.


Kaat Schreuders uit Zeist

Duidelijke website, eenvoudig te bestellen, snel geleverd, prima product (doet wat er beweerd wordt).


Maud uit Enter

Moeilijke vind ik dat de bezorging aan ons adres op zich heeft laten wachten. Ik heb er meerdere keren over gebeld en werd vriendelijk te woord gestaan. Uiteindelijk kwam het pakket wel hier aan. Wel was de verpakking beschadigt, maar dat zal aan de vervoerder liggen, dat het beschadigd was. Verder zijn we wel heel tevreden over het product dat we besteld hebben.


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten